Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

áramlástan

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
556
Egy csőrendszer 12 cm sugarú csőszakaszban 19,8 km/h nagyságú sebességgel folyadék áramlik. Mekkora a keresztmetszete annak a csőszakasznak, amelyben az áramlási sebesség nagysága 5 m/s?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Ha csak ennyi, akkor egyenes arányossággal megoldható.

r1=12 cm
v1=19,8 km/h = 5,5 m/s

r2=X cm
v2=5 m/s

v1/r1=0,46 => 5,5 : 12 =0,46
v2/r2=0,46 => 5 : X =0,46
Ebből X=10,87 cm.

Tehát 10,87 cm a sugara annak a csőszakasznak. (A d meg ennek kétszerese...)
Módosítva: 7 éve
0