Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
536

56) Az xOy koordináta rendszerben adottak az A(-1,-1) , B(0,1) , C(1,1) és D(2,3) pontok. Igazold, hogy AB párhuzamos CD-vel.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
meredekség = Δy/Δx
AB szakasz esetébe `(y_B-y_A)/(x_B-x_A) = (1-(-1))/(0-(-1)) = 2/1 = 2`
CD szakasz esetében `(3-1)/(2-1)=2`
a szakaszok párhuzamosak
0