Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Középiskola » Matematika
593
54.) Az xOy koordinátarendszerben N az M(-2,3) pont szimmetrikusa az O pontra. Szám.ki az MN szakasz hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel az N az M pont szimetrikusa az O pontra.. az N és az M pont távolsága egyenlőnek kell lennie az O pontól.. ami az origó.. vagyis..
ON=OM
És az is igaz hogy NO+OM=NM..=OM×2
Az origótól való távolság így számolható..
OA(x,y)=gyök(x^2+y^2)
Tehát
OM=gyök((-2)^2+3^2)=gyök(13)
NM=OM×2=2×gyök(13)

0