Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Harmónikus rezgőmozgás3

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
514
Elegendően hosszú rugalmas pontsor végén 10 cm amplitúdójú 0,628 s periódusidejű harmónikus rezgést keltünk. A rezgés kezdőfázisa pí/2. Határozza meg a rezgés fázisát a t1=2 s pillanatban, a hullámforrástól 2,85 m távolságban, ha a hullám terjedési sebességének nagysága 50 m/s!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Hullámhossz: `lambda = cT`

Fázis a forrásnál: `(2pi)/T t + varphi`

Fázis a forrástól `d` távolságban: `(2pi)/T t + varphi+2pi d/lambda=(2pi)/T (t+d/c)+varphi`

Behelyettesítve az adatokat: `(2pi)/0.628*(2+2.85/50)+pi/2~~22.151`
0