Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika2

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
650
Mekkora erővel lehet a víz alatt megemelni a 300 kg tömegű 800 kg/m^3 sűrűségű fából és 100 kg tömegű 7800 kg/m^3 sűrűségű acélból összetevődő szerkezetet? (A víz sűrűségét vegye 1000 kg/m^3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`ρ=m/V \quad -> \quad V=m/ρ " valamint " m=ρ·V`
Számold ki a fa térfogatát, aztán az acél térfogatát, ezek összege a kiszorított víz térfogata.
Abból számold ki a kiszorított víz tömegét.
A felhajtóerő a kiszorított víz súlya, ami tömeg szorozva g-vel. Ennyivel csökken a szerkezet súlya a víz alatt. (A víz feletti súly (300 kg + 100 kg)·10 m/s²)
0