Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika2

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
550
Egy súlylökő 1,8 m magasságból, a vízszintessel 40⁰-os szöget bezáró kezdősebességgel engedte el a súlygolyót. Mekkora volt a kezdősebesség, ha a golyó a sportolótól 22 m-re ért talajt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Miért nem használod a függvénytáblázatok valamelyikét?
Például a "sárgában" megtalálod a Ferde hajítás alfejezetet és ott
írva vagyon a hajítás távolsága: `x=(v_0^2*sin(2*alpha))/g`. Mivel `alpha=40°` és `x=22 m`, ezért megoldandó `22 m=v_0^2*sin(2*40°)/(9,81 m/s^2)` egyenlet `v_0`-ra. Ez egy egyszerű másodfokú egyenlet. Mivel `sin80°=0,9848`, ezért `v_0^2=9,81*22/(0,9848) m^2/s^2`. Osztás és gyökvonás után az eredmény `v_0=14,8 m/s` lesz.
Módosítva: 7 éve
0