Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalékszámítás,csökkentés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1208
Egy feladat van amit nem értek.8800 Ft-ből elvettem 1800 Ft-t.mekkora a csökkenés?valaki eltudja magyarázni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
8800 100%
(8800-1800) 7000 x%
X=7000÷8800=0.795 => 79.5%-ra csökkent le. Ebből ki kell vonni a 100%-ot. 100-79.5=20.5%-kal csökkent le.
0

8800=100%
88=1%
1800=?
1800=1800/88
1800=20,45%
0