Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendezés levezetése

Főoldal » Középiskola » Fizika
622
D=100
h=0,2
m=0,1

m·g(h+Δl)=1/2·D(Δl)²
Milyen rendezéssel lesz:
(Δl)²-0,02Δl-0,004=0

???
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha behelyettesítesz, akkor ezt kapod: `0.2+Δl=50*Δl^2` (`m*g=1`).
És a jobboldalt átviszed a baloldalra: `-50*Δl^2+0.2+Δl=0`.
Leosztasz `-50`-nel: `Δl^2-0,02Δl-0.004=0`.
0