Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika optika 3

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
714
Mekkora annak a gyűjtőlencsének a törőereje, amelynek fókuszpontjai 20cm-re vannak egymástól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Feltételezve, hogy a törőerő a dioptria...
Mivel a lencse mindkét oldalán ugyanakkora a fókusztávolság és a fókuszok távolsága 20 cm - ez azt jelenti, hogy a lencse fókusztávolsága 10 cm.
A dioptria pedig a fókusztávolság reciproka vagyis `D=1/f=1/(0,1\ m)=10\ 1/m`
0