Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
714
Számitsd ki az f:R→R f(x)=3x-5 függvény grafikus képe és a koordinátatengelyek által alkotott háromszög kerületét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábrázold az `x mapsto 3x-5` és `x mapsto 0` függvények grafikonjait valahogy így:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+0;+3x-5+from+0+to+2
Egy derékszögű háromszöghöz jutsz, amelynek befogói 5 és 5/3, így a
kerülete `5+5/3+sqrt(5^2+5^2/3^2)=(20+5sqrt(10))/3 approx 11,94` lesz.
Tehát itt is a Pitagorasz-tételt kell alkalmazni, mint a 24680-as feladatodnál.
Módosítva: 7 éve
0