Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!! Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
549
Egy adott háromszög átfogója 4m és egyik befogója 3,5m, a két befogó derékszöget állít egymásra
Mekkora a másik befogó hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
És keresem még a 4m és a 3,5m által bezárt szöget!!
0

Pitagorasz:
`a^2+b^2=c^2`
Most `a="3,5"`, `b="ismeretlen"`, `c=4`. Számold ki belőle `b`-t.

A β szög:
A derékszögű háromszögben a szög melletti befogó (ez az `a="3,5"` oldal) és az árfogó (`c=4`) hányadosa a koszinusz:
`cos\ β=a/c="3,5"/4`
`β=arc\ cos\ "3,5"/4`
Ezt a számológépeddel tudod kiszámolni, ott inverz koszinusznak vagy ilyesminek hívják.
0