Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lendület

Főoldal » Középiskola » Fizika
551
Valaki kerem segitsen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a) Az erőlökés az erőnek és az erőhatás időtartamának a szorzata: `F*Delta t=1600*4=6400\text{Ns}`

b) Newton II. törvénye pont azt mondja ki, hogy a lendületváltozás megegyezik az erőlökéssel, tehát a válasz `6400\text{kgm}/\text{s}`.

c) Az eredeti lendület `2000*5=10000\text{kgm}/\text{s}` volt, tehát a gyorsítás után `16400\text{kgm}/\text{s}` lett.
0