Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

4 feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
502
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
A feszültségosztóban felül legyen `R_1`, alul `R_2` sorbakötve.
A terhelés az alsóval párhuzamosan van kapcsolva, `R_t`
`U_t=9V`
`I_t=25mA`
`R_t=(9V)/(25mA)=360\ Ω`
(Bár ezt nem is kell kiszámolni...)

`R_2`-n 10-szeres áram kell folyjon:
`I_2=250\ mA`
`U_2=U_t`
`R_2=U_2/I_2=(9V)/(250mA)=36\ Ω`

`I_1=I_2+I_t=275\ mA`
`U=U_1+U_2 quad -> quad U_1=12\ V-9\ V=3\ V`
`R_1=U_1/I_1=...` fejezd be.
0