Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
504
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
4)
Ha egyetemista vagy, akkor nem szórakozgatok az Ohm törvénnyel...

R₁-R₂ feszültségosztónál R₁ feszültsége:
`U_1=U_0·R_1/(R_1+R_2)=25V·3/8`

R₃-R₄ feszültségosztónál R₄ feszültsége:
`U_4=U_0·R_4/(R_3+R_4)=25V·9/16`

A híd feszültsége:
`U=U_4-U_1`

Akkor lenne kiegyenlített, ha az osztás aránya azonos:
`3/8=R_4/(R_4+7)`
Fejezd ki belőle `R_4`-et, kΩ lesz.
1