Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fourier transzformáció, sűrgős légyszi valaki...

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
605
Ennek a függvénynek kellene a fourier transzformáltja. Valaki le tudná írni részletesen a számításokat.
Nagyon nem tudom hogy kellene. Nagyon hálás lennék!
Előre is köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A Fourier-transzformációnak több definíciója létezik: különböző konstans szorzók, frekvencia vagy körfrekvencia szerinti integrálás, sőt a fizikusok néha szokták azt tekinteni Fourier-transzformációnak, amit mindenki más inverznek. Én az `F(s)=int_(-oo)^(oo) f(x) e^(-2 pi i sx) dx` változatot fogom használni. Mindenképp nézd meg, hogy ti melyik definíciót tanuljátok, és szükség esetén módosítsd a megoldásomat.

`int_(-oo)^(oo) e^(-|x|) e^(-2 pi i sx) dx``=``int_(-oo)^0 e^x e^(-2 pi i sx) dx+int_0^(oo) e^-x e^(-2 pi i sx) dx``=``int_(-oo)^0 e^(-(2 pi i s-1)x) dx+int_0^(oo) e^(-(2 pi i s+1)x) dx``=``[(e^(-(2 pi i s-1)x))/(-2 pi i s+1)]_(-oo)^0+[(e^(-(2 pi i s+1)x))/(-2 pi i s-1)]_0^(oo)``=``1/(-2 pi i s+1)-1/(-2 pi i s -1)``=``1/(-2 pi i s+1)+1/(2 pi i s +1)``=``(2 pi i s +1-2 pi i s+1)/((-2 pi i s+1)(2 pi i s +1))``=``2/(4pi^2s^2
+1)`
0