Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsa ki f(x)=(cosx)⁷ függvény differenciálhányadosának az értékét az x₀=π/3 helyen

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
732
π-vel ilyen esetekben mit kell csinálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Először meg kell csinálni simán a deriválást:

`f'(x)=7(cos x)^6*(-sin x)=-7sin x cos^6 x`

Aztán csak be kell helyettesíteni `x_0`-t:

`f'(pi/3)=-7sin (pi/3) cos^6(pi/3)``=``-7*sqrt(3)/2*(1/2)^6``=``-(7sqrt(3))/128`
1