Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anna és Kata teniszeznek. Anna 0,4, Kata 0,6 valószínűséggel nyer meg egy játszmát. Összesen három játszmát játszanak, és az a győztes, aki több játszmát nyer meg.

Főoldal » Középiskola » Matematika
782
Mennyi annak
a valószínűsége, hogy Anna nyeri a játékot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`p="0,4"` annak a valószínűsége, hogy Anna megnyer egy meccset.
Akkor győz Anna, ha kettőt vagy hármat nyer.

Az, hogy hányszor nyer Anna, binomiális eloszlás. Össze kell adni a `P(ξ=2)+P(ξ=3)` valószínűségeket, ami mindkettő az ismert binomiális eloszlás képletből jön. Számold ki, tudnod kell most már fejből.
1