Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy szabályos dobókockával kétszer dobunk. Mennyi a valószínűsége annak, hogy az első dobás eredménye nagyobb, mint a másodiké?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2324
----
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Számpárokba rendezve leírjuk az összes lehetséges
eseményt:

(1,1) (1,2) (1,3) (1,4) (1,5) (1,6)
(2,1) (2,2) (2,3) (2,4) (2,5) (2,6) (1)
(3,1) (3,2) (3,3) (3,4) (3,5) (3,6) (2)
(4,1) (4,2) (4,3) (4,4) (4,5) (4,6) (3)
(5,1) (5,2) (5,3) (5,4) (5,5) (5,6) (4)
(6,1) (6,2) (6,3) (6,4) (6,5) (6,6) (5)

Összes esetek száma: 36
Kedvező esetek száma: 1+2+3+4+5=15
`P=15/36=5/12`
Módosítva: 7 éve
1