Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudom sok kérdéssel jövök, de egész este fogok rajtuk meg dolgozni. Ezen a változaton ki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
748
Kép
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Tudni kell a kibontási képleteket: (a+b)³=a³+3a²b+3ab²+b³, (a-b)³=a³-3a²b+3ab²-b³, tehát

(2+i)³=8+3*4*i+3*4*i²+i³=8+12i-12-i
(2-i)³=8-3*4*i+3*4*i²-i³=8-12i-12+i, ezek összege 8-12+8-12=-8.

2. A bal oldalon x+2 be x helyére be kell írni az x+2-t, tehát (x+2)+2=x+4 lesz, a jobb oldalon négyzetre emelünk: (x+2)²=x²+4x+4, ezek egyenlőek, tehát

x+4=x²+4x+4
0=x²+3x
0=x*(x+3), ennek megoldásai: x=0 és x=-3.

3. Nem látom jól az egyenletet, kiírnád?

4. 1-től 1000-ig 1000 darab szám van, és nem nehéz rájönni, hogy minden 5. szám osztható 5-tel, tehát 200 olyan szám van, ami osztható 5-tel. Ehhez még hozzájön a 0, tehát 201 5-tel osztható szám van a halmazban, így a klasszikus valószínűségi modell szerint a valószínűség 201/1001=~0,2008=20,08%.

5. Ugyanúgy kell megoldani, mint ahogy már egyszer leírtam, csak a számok mások.

6. Az ADC háromszögről azt tudjuk, hogy két oldala 8 és 6 cm hosszú, ezek hajlásszöge 135°, így a szinuszos területképlettel 8*6*sin(135°)/2=12*√2 cm². Mivel ez a háromszög pont fele a paralelogramma területének, ezért a paralelogramma területe 24*√2 cm².
1