Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1514
Mekkora a gömb sugara és térfogat,ha felszíne 1978,92
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A gömb felszínének képlete: A= 4×π×r²
Ebbe be tudod helyettesíteni a meglévő adatot:
1978,92=4×π×r²
r=12,55 cm
A gömb térfogatának képlete: (4/3)×π×r³
Ezzel már könnyen ki tudod számolni:
(4/3)×π×12,55³ = 8277,82 cm³
1