Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitséget szeretnék

Főoldal » Középiskola » Matematika
1676
Egy számtani sorozat ötödik tagja 21, hatodik tagja 33.Határozza meg a sorozat első elemét és differenciáját.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Differenciálja 12, első eleme: -27

d = a6-a5 = 33-21 = 12

a5 = a1+4d

21 = a1 + 4*12

21 = a1 + 48

a1 = -27
1