Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1241
Egy háromszög két oldala 5 és 7,3cm.A 7,3 cm-es oldallal szemközti szög 34 fokos. Mekkora a másik két szög és a hamradik oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyenek az oldalak: A=7,3 cm és B=5 cm, C= ? cm
Legyenek a szögek: α = ami az A oldallal szemben van, β= ami a B oldallal szemben van, γ= ami a C oldallal szemben van
A szinusz tétel szerint: Két oldalnak a hányadosa egyenlő a két oldallal szemben lévő szögek szinuszának hányadosával. Vagyis
sinα/sinβ=A/B --> sin 34°/sinβ=7,3/5
Ha ezt kiszámolod, akkor ki tudod számolni a harmadik szöget (180-ból kivonod a két meglévő szög összegét), majd utána ugyanúgy a szinusz tétellel a harmadik oldalt.
1