Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
629
Egy háromszög két szöge 32 és 55 fok.A 32 fokos szöggel szembeni oldal 10 cm.Mekkora a többi olda?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyenek az oldalak: A=10 cm és B=? cm, C= ? cm
Legyenek a szögek: α = 32°, β= 55°, γ= 180-(32+55)= 93°
A szinusz tétel szerint: Két oldalnak a hányadosa egyenlő a két oldallal szemben lévő szögek szinuszának hányadosával. Vagyis
sinα/sinβ=A/B --> sin 32°/sin 55°= 10/B
Ha ezt kiszámolod, akkor ki tudod számolni ugyanúgy a szinusz tétellel a harmadik oldalt.
1