Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1182
Mit nevezünk egy valós szám normálalakjának? Írja fel a következő számok normálalakját!

a=0,00173 b=58200000
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A normálalak egy szorzat, aminek egyik tagja egy 1 és 10 közötti valós szám (negatív számnál -1 és -10 közötti), ami szorozva van 10 valamilyen egész kitevős hatványával. A szorzat első tagja 1 lehet, de 10 nem (negatívnál -1 lehet, -10 nem).

`"0,00173" = "1,73"·10^(-3)`
`58200000="5,82"·10^7`

0