Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
6080
Számítsa ki a kétjegyű páros számok összegét!

2,hogyan értelmezhető egy tetszőleges szög tangense, illetve cotangense?
Milyen összefüggés van a két érték között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, Azaz 10-től 98-ig. 98-10=88, 88 szám van e két érték között, melyből minden második páros, azaz 88/2=44 páros kétjegyű szám van. A képletünk a sorozat n-edik tagjára nézve ez: an=a1+(n-1)d, behelyettesítve így néz ki: 10+(44-1)*2 =96, mindezekből kiszámítva: ((10+96)/2)*44 =2332. Azaz 2332 a megoldás.

2, Tg= szöggel szembeni befogó osztva a szög melletti befogóval. A ctg az előbbi reciproka. Az összefüggés: ctg=1/tg.
0