Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
593
300g sósavhoz hozzaöntünk 200g 25%-os sósavat. A keverék 35% os lesz. Mennyi volt eredetileg a sósav töménysége?

2, Négy tanuló Anita, Balázs, Csaba, Dóra együtt megy iskolába. Hányféle sorrendben léphetik át az iskola küszöbét? Mennyi a valószínűsége, hogy Anita másodikként lépi át az iskola küszöbét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, Felírjuk a keverési egyenletet: W1×m1+W2×m2=W3×(m1+m2). Ebből a W1-et kell kiszámolnunk, a többi minden más ismert. Behelyettesítve: W1×300+25×200=35×(300+200), W1=41,6... Tehát 41,66 volt eredetileg a sósav tömege.

2, 4! = 24, azaz 24 féle sorrendben léphetik át az iskola küszöbét. Valószínűség (=P), P=3/24 -> P=0,125 × 100 = 12,5. Azaz 12,5%. Mert 3 olyan eset van amikor anna a 2.-ként lépi át, és 24 az összes eset.
Módosítva: 7 éve
0