Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Eloszlásfüggvény adott intervallumon

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
635
Feldobunk egy kockát, majd a kockával addig dobunk, amíg hárommal osztható számot nem
kapunk. Jelölje ξ az elvégzett dobások számát. Adja meg ξ eloszlásfüggvényét a [0, 5] intervallumban!

Ellenőrzés miatt kellene a megoldás...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
függvény, Valószínűség, valszám, geometriai, Intervallum, eloszlás, lépcsős, hárommal, osztható
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Nem értem, miért van a mondat eleje elbonyolítva ezzel a külön feldobott első kockával. Ha csak azt jelenti, hogy addig dobunk, amíg 3-mal oszthatót nem kapunk, akkor:
Legyen `p=1/3` (a hárommal osztható dobás valószínűsége)
`P(ξ=0)=0`
`P(ξ=k)=(1-p)^(k-1)·p`, ha `k ≥ 1`
Helyettesíts be 5-ig.
1