Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
2075
Egy csomag magyar kártyából kihúzunk egymás után két lapot úgy, hogy az elsőként kihúzott lapot nem tesszük vissza. Mi a valószínűsége annak, hogy mindkét kihúzott lap király lesz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Első lapnál 4 király van 32 kártyában:
4/32
Második lap húzásánál 3 király van 31 kártyában:
3/31

Összeszorzod az esélyeket:
(4/32)*(3/31) az esély = körülbelül 1.21%
0

De, ha jól sejtem, akkor a klasszikus valószínűségi modellt kellene használni; kedvező esetek száma/összes eset.

Összes eset száma: 32*31=992
Kedvező esetek száma: elsőre 4 lap jöhet, másodikra 3, 3*4=12
Valószínűség: 12/992=3/248=~0,0121=1,21%.
0