Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1055
Egy nagy piros gömböt vásárolunk karácsonyra ajándékba, melyet pontosan a közepén aranyszalaggal kötöttünk át. Mennyi szalagot vásároljunk, ha a gömb sugara 18 cm és a masni elkészítéséhez 80 cm szalagra van szükségünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Értelmezésem szerint a gömböt a közepén csak EGYszer kötjük át. Ha ez így van akkor a továbbiak során tekinthetek rá úgy ,mint egy körre.
Így valójában egy 18 cm sugarú kör kerületét keresem, ezt így kapom meg:
K(kör)=2rπ, behelyettesítve az r helyére a 18 cm-t K(kör)=113,1 cm-t kapunk. Ehhez még hozzá kell adni azt a hosszúságot ami a masninak kell (=80 cm). Így 113,1 cm + 80 cm = 193,1 cm.
Módosítva: 5 éve
0