Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képernyő átmérője matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
3087
Segítsetek kérlek . Az a feladat, hogy: Egy monitor képátmérőjének colban megadott hosszával jellemeznek. Hány colos az a monitor, amelynek szélessége 33,7 cm, magassága 27 cm? ( 1col = 2,54 cm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
egyszerű Pitagorasz-tétel
a2+b2=c2
33,72+272=1864,69
c=43,18 cm=17 col
2

Szia! Pitagorasz tétellel tudod ezt kiszámolni.
az eredmény: 17 colos a monitor
Módosítva: 9 éve
0