Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
464
A kocka felszíne 12258,24 cm².Hány ml a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a kocka éle `a`. Ekkor egy lap területe `a^2`, tehát a kocka összes felszíne `6a^2`. Ez most meg van adva, tehát vissza tudjuk számolni az élet:

`6a^2=12258.24`

`a=sqrt(12258.24/6)=45.2\text{cm}`

A térfogat `a^3=45.2^3=92345.408\text{cm}^3`. Már csak annyi van hátra, hogy a köbcentit átváltsuk milliliterbe. Nincs nehéz dolgunk, mert a kettő ugyanaz, tehát a térfogat 92345,408 ml.
0