Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
872
1, Lehet-e a 2,6 cm; 2,4 cm; 1,0 cm; oldalhosszúságú háromszög derékszögű?
2, Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán!
lg(7x+6)=lg(3x-4)

3, 3247x egy tízes számrendszerben felírt ötjegyű számot jelöl. Milyen számjegyet írhatunk x helyére,hogy a szám osztható legyen 12-vel?

4, Hogyan értelmezzük egy szám négyzetgyökét?

5, Egy szimmetrikus trapézban adott két párhuzamos oldal a=14 cm és c=8 cm. Alapon fekvő szögei 60°-osak. Mekkora a trapéz területe?

6,Egy mértani sorozat második tagja 12,negyedik tagja 108. Határozza meg a sorozat első elemét és hányadosát!

7, Írja fel a P(6;-3)ponton átmenő,és az A(2;5) és B(-1;4) pontokat összekötő egyenesre merőleges egyenes egyenletét!

8,Egy cipő eredeti ára 12000Ft volt. 10%-ot engedtek az árából,majd miután nem kelt el, az új árából ismét engedtek 10%-ot. Hány forintba kerül most a cipő?

9. Hogyan értelmezzük egy valós szám n-edik gyökét?

10, Hogy adunk össze vektorokat? Milyen tulajdonságai vannak a vektor összeadásnak?

11, Ismertesse a 2-vel, illetve a 3-mal való oszthatóság szabályát!

12. Egy henger alakú pohár térfogata fél liter. A pohár alja az asztalon lévő 8 cm átmérőjű korongot éppen lefedi.Milyen magas a pohár?

13, Hogyan értelmezhető egy tetszőleges szög sinusa,illetve cosinusa?
Állapítsa meg a 240 ° szinuszának és koszinuszának pontos értékét!

14, Hogyan fejezhetők ki egy háromszög Súlypontjának koordinátái a háromszög csúcspontjainak koordinátáival?

15, Egy 30 fős osztályból hányféleképpen választhatunk ki egy kéttagú küldöttséget?

16, Határozza meg 2400 és 1960 számok legnagyobb közös osztóját és legkisebb közös többszörösét!

17, Ismertesse a 4-el ls az 5-tel való oszthatóság szabályát!

18,Hogyan adható meg egy egyenes egyenlete?
19. mit ért két egyenes távolságán?
20, Számítsa ki a 30 °-os , 60 °-os,45 °-os szögek szögfüggvényinek pontos értékét!

21,Két pozitív szám számtani és mértani közepének fogalma és kapcsolatuk!

22, Egy iskola tanulóinak 8%-a jelest, 24%-a jót, 23%-a elégséges és 5%-a elégtelent kapott a félévi osztályzás során. Hányan jártak ebbe az iskolába,ha 240-en közepes metematika jegyet kaptak?

23, Hogyan számítjuk ki az n oldalú sokszög átlóinak számát és belső szögeinek összegét?

24, Két szám aránya 7.4,különbségük 60. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
1.
Derekszogu haromszogekre ervenyes a Pitagorasz tetel.
A legnagyobb oldalhosszusagu oldal a háromszög atfogoja.
Atfogo hosszanak a negyzete=ket befog hosszanak negyzetenek osszegevel.
Tehat meg kell nezni, hogy 2,6^2 egyenlő e 2,4^2+1^2-el.
Eredmény: 6,76=6,76 tehat lehet derekszogu háromszög.
A többit kesobb megvalaszolom ha addig nem kapsz valaszt, vagy marad meg feladat es akkor e-mailben is irok
0

2,lg(7x+6)=lg(3x-4)
Ha lg(a)=log(b), akkor a=b, mivel a logaritmus kölcsönösen egyértelmű
7x+6=3x-4 Ezt rendezed
4x=-10
x=-10/4=-2.5
3,
Egy szám akkor osztható 12-vel, ha 3al és 4el is.
32472, 32475, 32478 számok oszthatók 3-al, ebből a középső kiesik. mert nem páros
32472 osztható 4el, így 12-vel is

4, Egy 'a' nemnegatív szám négyzetgyöke az a nemnegatív szám, melynek négyzete 'a'. Tehát  a 2=a, ha a>=0
0