Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irpn

Főoldal » Középiskola » Matematika
631
f(x)=log3 szorozva (sin szorozva (x szorozva 3.14/2 törtvonal és log1/2 szorozva(2X el de az x a jobb sarokba van és ez az egész igy zárójelben van
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
És mi a feladat? :D Ábrázolni nem kell abban biztos vagyok :D
0

Kiderítettem, hogy ugyan az a kérdés ami itt.
Ebből fog menni?
https://ehazi.hu/q/24437
0

Hmm, csak elkeserítő, hogy annyira nem tudod, kedves kollar272, hogy mi akar ez az egész lenni, hogy "szorzás"-t mondasz minden fűggvénynél. Nincs sehol sem szorzás, egyedül csak az x-szer π/2-nél.. Meg aztán az a "jobb sarokba van"... Nem azért, ez nem matek kérdés, de mi az a jobb sarok? Nem a rosszabb sarok, vagy mi? Kicsit nyelvtan kérdés, hogy "sarokba", nem pedig "sarokban"...

Ez az egész azt jelenti, hogy nem is kapisgálod, miről van szó. Bizonyára magasról teszel arra, hogy ki mit magyaráz, csak kell egy kettes, hogy mehess nyaralni. Itt a kettesed magyarázat nélkül:

`sin(-3·π/2) = 1`
`log_(1/2)(2^(-3)) = log_(1/2)((1/2)^3)=3`
`log_3(1/3)=log_3(3^(-1))=-1`
Tehát `-1` a válasz
1