Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora annak a négyzetnek az átlója amelynek a területe 18 cm²?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1406
Mekkora annak a négyzetnek az átlója amelynek a területe 18 cm²?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Mivel a terület 18 cm2, ezért az oldalainak hossza:  18  = 4,24
d= a²+a² 
d=  4,24²+4,24² = 35,9552 =5,996 cm
0

A négyzet területe az átlója segítségével
T = d²/2
ebből
d² = 2T
amiből
d =  2T 

Behelyettesítve
d =  36 
d = 6
0