Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika TZ.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1517
Hány százalékos lett a dolgozatod ha 90 pontból 63 pontot értem el.
Valaki le tudná vezetni? Nagyon megköszönném :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia! :)

En aranypart szoktam hasznalni, de sok mas módszer is van.
90 pont a teljes dolgozat, tehat ez a 100%.
Ebből mar tudunk aranyitani:

90 pont - - - 100%
63 pont - - - X %
Ejtsd, hogy tudj maskor is egy ilyet felirni:
Ha 90 pont az 100%-nak felel meg, akkor 63 pont mennyi szazaleknak felel meg?
A fenti aranyitas megoldasa: a ket egymassal keresztben álló számot osszeszorzod, es elosztod azzal ami az X-el keresztbe van. Tehat: X=(63*100)/90=70.
Valasz: 70%-os lett a dolgozatom.

Masik pelda:
Hany pontos az a dolgozat, amiben ha 63 pontot érek el, akkor az 70%-nak felel meg?
Ujra jön az aranypar: ha 63 pont 70%, akkor 100% hany pont?
Felirva:
63 - - - 70%
X - - - 100%
Ebbol X=(63*100)/70=90
Valasz: 90 pontos a dolgozat.
Szolj ha kell még valami segitseg remelem segithettem ezzel :)
1