Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1627
mennyi az elektromos munka miközben 5 C elektromos töltés áramlik át azon a forrasztópákán amelyet 42 voltos áramforrásra kapcsoltak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
2

Szia!

A töltésmennyiség (Q, coulomb) az átfolyó áram és az idő szorzata, képlettel Q=I×t. Ezzel szemben az elektromos munkavégzés a feszültség, áramerőssség és az idő szorzata, azaz P=U×I×t. Ez nagyon hasonlít a töltésmennyiségre, csak nincs megszorozva a feszültséggel, így a munkát megkapjuk, ha utóbbit megszorozzuk az idővel: Tehát P=Q×t=42×5=210J.
Módosítva: 9 éve
2