Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1425
Egy szabályos dobókockát feldobva mi a valószínűbb, hogy prímszám lesz felül vagy hogy páros szám?
Nagyon megköszönném, ha el is magyaráznátok!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség, számítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: 6
Jó eset páros esetén: {2,4,6} tehát 3
Esély: 3/6 = 1/2 = 50%

Jó eset prímszám esetén: {2,3,5} tehát 3
Esély: 3/6 = 1/2 = 50%

Ugyanannyi az esély.
0