Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség

Főoldal » Középiskola » Matematika
1711
1, Mennyi a valószínűsége, hogy egy dobókockával egy dobásra hárommal osztható számot dobunk?
2, Mennyi a valószínűsége, hogy egy dobókockával egymás után kétszer 6-ost dobunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
Kedvező esetek száma: 3 és 6 a kedvező, tehát 2.
Összes eset száma: természetesen 6.
Valószínűség: kedvező osztva összes = 2/6

2)
Kedvező esetek száma: egyetlen 1 eset a kedvező, hogy mindkét dobás hatos.
Összes eset száma: első dobás lehet 6-féle, második is, az 6·6=36-féle
Valószínűség: kedvező osztva összes = ...
0