Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

7. Osztály-os matek házi. Légyszíves segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
651
Sziasztok! Amit bejelöltem kérdést azt nem tudom megoldani, légyszíves segít valaki?!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
18% króm
9% nikkel
73 acél

360 kg nikkel 9 %-nak felel meg. Ebből kitudjuk számolni hogy mennyinek felel meg 1% az egyes fémekből: 360kg÷9%= 40 kg
Akkor krómból: 40*18= 720 kg
És acélból: 40*73=2920 kg
Tehát az acélötvözet tömege: 720kg+360kg+2920kg=4000 kg (4 tonna)

És ugye mint ez előbb kiszámoltuk, 720 kg króm kell.



0