Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
595
Házi dolgozatomba kaptam ezt a feladatot és akárhogy próbálom megcsinálni nem sikerül. Az első feladatról lenne szó. Az a részét tudtam. A b részhez kérnék segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Na kiszámoltam, és fel írtam a feladatgyűjteményembe mert ez a feladat tetszik. :)
Tehát KLA, és BLA háromszögekkel kell szórakozni.
Ugyanis észrevehető, hogy ha kiszámolod az AL szakasz hosszát a BLA háromszög segítségével, már 15 fokra vonatkoztatva, akkor meg fogod kapni egyben a KLA háromszög átfogóját.
AL szakasz hossza= tg15fok=114/x, ebből x=425,5 méter felfele kerekítve.
A KA szakasz hosszát a kidolgozott feladatokból lehet látni, ezért meg lehet határozni a KLA háromszög hiányzó befogóját Pitagorasz tételével, ami 385 méterre jön ki. (Nekem a kerekítések miatt 384,7-re jött ki).
Így érthető? :)
0