Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő szárú háromszög

Főoldal » Általános iskola » Matematika
709
Egyenlő szárú háromszög kerülete 44 cm. Az alap hossza a szár hosszának 20%-a.
alap=?
szár=?
Köszönöm szépen előre is. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a szár hossza x, ekkor az alap hossza x*20/100=0,2x. A háromszög kerülete az oldalka összege, tehát x+x+0,2x=2,2x, ennek 44-nek kell lennie:

2,2x=44 | :2,2
x=20, tehát a szárak hossza 20 cm, az alap hossza 20*20/100=4 cm.
1