Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
513
A 413. feladatban 100 km/h van csak rosszul fotóztam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
412.: Ha állandó sebességgel halad a láda, akkor a rá ható erők eredője nulla, vagyis a húzóerő nagysága egyenlő a súrlódási erőével. Ha `F` erő hat, miközben `s` utat tesz meg a test, akkor az erő által végzett munka `W=F*s`. Most tudjuk, hogy a munka `W=10^-3\text{kWh}``=``1\text{Wh}``=``3600\text{J}`, a kérdés az út: `s=W/F=3600/250=14.4\text{m}`.


432.: Az autó mozgási energiája kezdetben nulla, a végsebesség elérése után pedig `E=1/2mv^2``=``1/2*1000*(100/3.6)^2``~~``385802\text{J}`. A teljesítmény az egységnyi idő alatti munkavégzést (energiaváltozást) jelenti, tehát `P=E/t``~~``385802/10=38580.2\text{W}``~~``38.58\text{kW}`.
1