Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítás

Főoldal » Általános iskola » Fizika
664
5 kg tömegű bőröndöt feltette 2 m magasra. Mekkora munkát végzett emeleskor
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok kigyűjtése:

`m = 5 kg`
`h = 2 m` (mivel függőleges magasságról van szó)
`g = 9,82 m/s^2`
___________________
`F = ?`
`W = ?`

A szükséges erő kiszámítása:
`F = m*g = 5kg * 9,82 m/s^2 ≈ 49,1 N`

Munka kiszámítása:
`W = F*h = 49,1 N*2m = \underline{98,2 J}`

Tehát 98,2 Joule munkát végez emeléskor.
Módosítva: 7 éve
0