Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10. Osztály trigonometria matek tz 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
933
Egy sífelvonó, amely percenként 168 m utat tesz meg, 3 perc 30 másodperc alatt ér fel hegytetőre. Mulyen magasra visz a felvonó, ha a depressziószög 60 fok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen `168*3.5=588` méter utat tesz meg a felvonó, ez az átfogója egy derékszögű háromszögnek. A hegyről lefelé mért depressziószög és a felvonó kezdetétől mért emelkedési szög megegyeznek (mert váltószögek), tehát a hegy `h` magassága az alábbi egyenletből számítható:

`sin 60°=h/588`

`h=588sin 60°=294sqrt(3)~~509.2` méter
0