Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
731
Csatolom a feladatot :P
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(A) halmaz: 52: eleme (B) halmaz 52: nem eleme (C) halmaz 52: eleme
78: eleme 78: eleme 78: nem elem
124: nem eleme 124: nem eleme 124: eleme
216: nem eleme 216: eleme 216: eleme
78 A és B metszete, 52 A és C metszete , 216 B és C metszete, 124 C halmaz

b) A három halmaz közös részében azok a pozitív egész
számok vannak, melyek 100-nál nem nagyobbak és
3-mal és 4-gyel is (tehát 12-vel) oszthatók. => A ∩ B ∩ C = (12; 24;36; 48;60;72;84;96)
Válasz: 8db ilyen szám van.

c) Az A halmaz elemeinek a száma: A = 100
Ezek közül hárommal osztható (vagyis B-nek is eleme)
33 darab.
Néggyel osztható (vagyis C-nek is eleme) 25 darab
Tizenkettővel osztható (vagyis mindhárom halmaznak
eleme) 8 darab
Így az A halmaz azon elemeinek a száma, melyek
nem elemei sem a B, sem a C halmaznak: 100 − 33 − 25 + 8 = 50
Megoldás: P= 50/100= 0,5

Remélem az a) részét ki tudod silabizálni.

Módosítva: 9 éve
1