Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
646
Csatolom a feladatot :P
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) b) A kitöltés a képen látható. A lényeg az, hogy az 55-öt ki kell vonni az adottakból; 90-55=35, tehát 35-en jelölték csak az A-t. Ha a kapott számokat összeadjuk, akkor 500-at kapunk, viszont 600 kérdőívet töltöttek ki, tehát 100 ember nem jelölt kedvenc sorozatot.

c) Mivel a teljes kör 360°-os, ezért 1°-hoz (az egyenes arányosság elve szerint) 576/360=1,6 szavazat tartozik, 55°-hoz 1,6*55=88 szavazat, tehát az A sorozatot 88-an jelölték. A B sorozathoz 190°-55°=135°-os szög tartozik, így 1,6*135=216 szavazatot kapott. 576-88-216=272 voks marad a C sorozatra.

1