Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Szervó drive működése?

156
van a servo motoron a fék. annak a kábelét közvetlen a servo drivera kötöm? a megfelelő kimenetre.

meg van valami brake resistor. ennek is a fékhez van köze?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Elektrónika, servo, motor
0
Felsőoktatás / Egyéb

Válaszok

1
Ahogy az ábra is mutatja, a tartóféknek 24 V külső táp kell. A szervóvezérlő egy digitális kimenetével kapcsolható rá a féktekercsre ez a külső táp. A képeden szereplő verzérlőnek például van egy BRK-OFF kimenete az X4 csatlakozón, lásd az adatlap 115. oldalát:
https://industrial.panasonic.com/content/data/MT/PDF/manual/en/acs/minas-a5-2_manu_e.pdf

Van viszont olyan vezérlő is, ahol bár ugyanez a működés, de el van fedve, vagyis közvetlenül a vezérlőhöz lehet csatlakoztatni a külső tápot és a féktekercset is. Például:
https://www.kollmorgen.com/sites/default/files/public_downloads/S300%20Installation%20Manual%20EN%20%28REV%2002-2015%29.pdfA brake resistor a mellékelt ábrádon external regenerative resistor néven szerepel. A lassuló motor generátorként működik, a visszatáplált energia megemeli a tápot. Ha ez nem megengedhető, akkor a fölös energiát valahol el kell disszipálni, például ezen a külső ellenálláson. Viszont ez két különböző dolog, az első kérdésed a tartófékre vonatkozott, azzal üzemszerűen nem szokás lassítani a motort, csak az álló motort "tartani".
Módosítva: 1 éve
1