Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenest meghatározó adatok a koordináta rendszerben

Főoldal » Középiskola » Matematika
1366
Számoljuk ki az egyenes irányszögét, valamint ha létezik, akkor iránytangensét, amelyben 2 pontja:
A(0;4) és B(-2;7)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sokat segíthetnek a következő képletek.
Két adott ponton átmenő egyenes egyenlete:

`(y-y_1)(x_2-x_1)=(x-x_1)(y_2-y_1)`

Ahonnan az iránytangens:

`tg(α)=(y_2-y_1)/(x_2-x_1)`

Konkrétan

`tg(α)=(7-4)/(-2-0)=-3/2`

Tehát az irányszög
α ~ 123,7°


Módosítva: 7 éve
0