Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos lenne

Főoldal » Középiskola » Matematika
933
Szabályos hatszög területe 300 négyzetcentiméter.Mekkora a hatszög oldala és szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hatszög területének képlete:
T=(3/2)×a²×√3
ahol a= az oldalak hosszával
Ha ebbe behelyettesítesz, akkor megkapod a hatszög oldalhosszát
A szögeket pedig nem kell külön kiszámolni, mert általános "szabály", hogy a szabályos hatszög oldalai 120°-os szögeket zárnak be egymással.
Annyit kell tenni, hogy mivel a terület (T) = 300 cm², ezért ezt behelyettesíted:
300=(3/2)×a²×√3 --> 300/(3/2)
200=a²×√3 --> 200/√3
115,47=a² --> √115,47
a=10,75 cm

Módosítva: 7 éve
0