Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi Feladat Hétfőre

Főoldal » Általános iskola » Matematika
703
Egy számsorozat első eleme 2, a második pedig 3. A második elemtől kezdve a sorozat bármely eleme két szomszédjának szorzatánál 1-gyel kisebb. Mennyi a sorozat első 2017 tagjának az összege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, házi, házifeladat
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A sorozat első néhány tagja: 2;3;2;1;1;2;3
Mivel a sorozat rekurzívan van megadva és a két kezdőtag újra kijött, ezért innentől ismétlődik.
A 2015. tagig a 2;3;2;1;1 szekvencia 403-szor ismétlődik (2015:5=403). Utána van még egy 2-es és egy 3-as.
2+3+2+1+1=9
9*403+2+3=3632
1